Tietoa viisumeista

Viisuminhakukäytännöt ja hakemuksiin vaadittavat liitteet saattavat vaihdella vuosittain. Lue siksi ohjeet uudestaan aina, kun haet viisumia, vaikka olisit vieraillut Intiassa jo useita kertoja. Viisumihakemus liitteineen sekä passi tulee toimittaa suoraan suurlähetystöön, joka sijaitsee Helsingin Kulosaaressa.

Hakemuksia ei siis enää toimiteta IGCS Oy:lle, eikä viisumimaksua tule maksaa IGCS Oy:n tilille!

Käytä hakiessasi ainoastaan sitä online-hakulomaketta, jonka linkki löytyy lähetystön verkkosivuilta (kts. Viisumilomakkeet). Älä koskaan maksa viisumimaksua hakemuksen täyttämisen yhteydessä esim. luottokortilla! Suurlähetystö ottaa viisumimaksuja vastaan ainoastaan pankkisiirtona lähetystön suomalaiselle pankkitilille.

Intian viisumia anottaessa suurlähetystöön tulee toimittaa:

  • valmiiksi täytetty ja tulostettu hakemus, jossa on kaksi allekirjoitusta ja johon on liimattu (ei siis niitattu tai teipattu) yksi värivalokuva 5 X 5 cm (viralliset kuvavaatimukset englanniksi , lyhyesti suomeksi )
  • vähintään kuusi kuukautta hakemuksen jättämisestä voimassa oleva ehjä passi, jossa on vähintään kaksi tyhjää aukeamaa
  • turistiviisumi 6kk tai vähemmän/businessviisumi 12kk tai vähemmän: tosite pankkisiirtona suoritetusta viisumimaksusta (ks. Viisumihinnat)
  • muut viisumityypit: Älä maksa viisumimaksua etukäteen! Ilmoitamme hinnan, kun päätös viisumista on tehty.
  • Tarvittavat liitteet (ks. Viisumityypit)

Hakemus menee käsittelyyn vasta, kun olemme vastaanottaneet maksun ja kaikki tarvittavat asiakirjat, joten tarkistathan huolellisesti, mitä liitteitä mihinkin viisumityyppiin vaaditaan. Hakemuksia liitteineen ei palauteta, joten jos haluat pitää alkuperäiset dokumentit itselläsi, liitä hakemukseen vain niiden kopiot.

Viisumihakemusten käsittelyaika vaihtelee. Sesonkiaikana syyskuusta helmikuuhun käsittelyajat ovat pidemmät kuin muina aikoina, ja postitse toimitettujen hakemusten käsittelyaika on pidempi kuin tiskille jätettyjen hakemusten. Syntyperäisille suomalaisille ja virolaisille hakijoille voidaan myöntää viisumi pikakäsittelyllä. Tällöin käsittelyprosessi kestää puolitoista vuorokautta: kun hakemuksen jättää arkipäivänä klo 9–12, passin voi noutaa seuraavana arkipäivänä klo 15–16.30. Pikakäsittelyä ei voi hakea postitse.