Aloita tästä

Luethan ensin nämä ohjeet huolellisesti! Ohjeet on laadittu erityisesti yksityisasiakkaita silmälläpitäen, mutta ne koskevat myös yritysasiakkaita.

Intiaan matkustettaessa on anottava viisumia. Viisumi on matkustuslupa, jonka suurlähetystö myöntää hakemuksen perusteella ja joka oikeuttaa haltijansa vierailemaan Intiassa. Viisumityyppejä on erilaisia, ja matkan tarkoituksen on vastattava viisumityyppiä. Viisumityypeistä kerrotaan tarkemmin sivulla Viisumityypit. Hakemuksen vastaanottaminen ei automaattisesti tarkoita, että viisumi myönnetään. Viisumimaksua ei palauteta, vaikka käsittelyn tuloksena olisi kielteinen päätös.

  1. Hakemuksen täyttäminen. Intian viisumia haetaan hakulomakkeella, joka tulee täyttää verkossa. Lomakkeen täyttöohjeet löytyvät sivulta Hakemuksen täyttöohjeita. Lue täyttöohjeet huolellisesti. Huomioithan, että koska sama hakulomake on käytössä ympäri maailman, se on toisinaan kovan rasituksen alla, kun useat hakijat käyttävät lomakesivustoa samanaikaisesti. Sivustossa saattaa silloin ilmetä käyttökatkoksia. Tällöin on odotettava, että sivusto toimii taas, ja yritettävä lomakkeen täyttämistä uudelleen. Valitettavasti emme voi vaikuttaa sivustoon Suomen lähetystöstä käsin.
  2. Hakemuksen valmistelu. Kun olet täyttänyt hakemuksen, tulosta se, liimaa värivalokuva paikoilleen ja allekirjoita hakemus kahteen kohtaan: kuvan alle sekä toisen sivun loppuun. Tarkistathan kuvavaatimukset! Lähetystössä ei ole mahdollisuutta kuvaamiseen. Jos sinulla ei ole tulostinta kotona, voit tallentaa täytetyn hakulomakkeen muistitikulle ja tulostaa sen esimerkiksi kirjastossa.
  3. Viisumin maksaminen. Viisumin voi maksaa ainoastaan pankkisiirtona lähetystön tilille. Kortti- tai käteismaksu ei ole mahdollinen. Turistiviisumi 6kk tai vähemmän/businessviisumi 12kk tai vähemmän: viisumimaksu tulee maksaa etukäteen, ja maksukuitti tulee liittää hakemukseen. Muut viisumityypit: älä maksa etukäteen. Tarkista pankkisiirtomaksuun tarvittavat tiedot sivulta Viisumihinnat..
    1. Korkeintaan neljä hakemusta voi maksaa yhdellä pankkisiirrolla.
    2. Maksutositteesta tulee käydä ilmi maksun saajan tilinumero, maksun suuruus, kirjauspäivä ja arkistointitunnus sekä viestikentässä hakijan koko nimi (kaikki etunimet ja sukunimi), haettu viisumityyppi ja hakemuksen koodi (FINH + 8 numeroa). Kaikkien näiden tietojen tulee näkyä myös kuittitulosteessa. Niitä ei voi lisätä tulosteeseen käsin.
  4. Hakemuksen jättäminen. Hakemus liitteineen toimitetaan suurlähetystöön viimeistään kahden kuukauden kuluttua täyttämisestä. Kuhunkin viisumityyppiin vaadittavat liitteet kerrotaan sivulla Viisumityypit. Hakemuksia liitteineen ei palauteta, joten jos haluat pitää alkuperäiset dokumentit itselläsi, toimita hakemuksen mukana vain niiden kopiot. Hakemuksen voi toimittaa joko suoraan lähetystön konsuliosastolle tai postin kautta. Hakemuksia otetaan vastaan konsuliosastolla arkisin klo 9–12. Hakemuksen voi jättää henkilökohtaisesti tai jonkun toisen välityksellä. Ohjeet postihakemukseen voit lukea sivulta Viisumin hakeminen postitse.
  5. Hakemuksen käsittely. Käsittely alkaa vasta, kun hakemus asianmukaisine liitteineen on lähetystössä ja maksu on suoritettu. Käsittelyajat vaihtelevat: voit lukea tarkempia tietoja käsittelyajoista sivulta Usein kysytyt kysymykset. Huomaathan, että ns. erikoisviisumeiden (muu kuin turisti- tai businessviisumi) käsittelyajat voivat olla huomattavan paljon pidemmät kuin tavallisten viisumeiden. Maksullista pikakäsittelyä voi hakea vasta, kun kaikki hakemuksen liitteet ovat kunnossa ja päätös viisumityypistä on tehty. Pikakäsittely on tarjolla ainoastaan syntyperäisille Suomen ja Viron kansalaisille.
  6. Viisumin nouto. Valmis viisumi on tarra, joka liimataan passiin. Viisumiin ei enää tarvita leimaa tai suurlähetystön edustajan allekirjoitusta, jotka on korvattu viisuminhaltijan “haamukuvalla” ja muilla turvatoimilla. Valmiin viisumin voi noutaa konsuliosastolta. Noutoajat ovat arkisin klo 15–16.30. Passit luovutetaan ensisijassa viisumikuittia vastaan. Jos tämä ei ole mahdollista, on kaksi vaihtoehtoa: Jos hakija itse tulee noutamaan passia, sen voi saada myös henkilöllisyystodistusta näyttämällä. Jos joku toinen hakee passin, mukana tulee olla viisuminhakijan allekirjoittama valtakirja. Passit lajitellaan konsuliosastolla sen etunimen mukaan, joka passissa on mainittu ensimmäisenä. Myös valtakirja tulee tehdä tällä nimellä. Jos haluat, että passi palautetaan sinulle postitse, sinun tulee toimittaa hakemuksesi mukana palautuskuori. Lue tarkemmat ohjeet sivulta Viisumin hakeminen postitse.